ua en ru

В України здійснюється гасіння 20 осередків загорань торфовищ загальною площею 57 га, - ДСНС

В України здійснюється гасіння 20 осередків загорань торфовищ загальною площею 57 га, - ДСНС Фото: Микола Чечоткін

Чечоткін вважає, що відповідальність за протипожежну безпеку повинні нести власники земельних ділянок

Наразі в України здійснюється гасіння 20 осередків загорань торфовищ загальною площею 57 га. Про це сьогодні, 8 вересня, повідомив очільник Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Микола Чечоткін у ході наради з керівниками структурних та територіальних підрозділів служби.

Як повідомляється, учасники наради обговорили основні питання щодо стану реагування на надзвичайні ситуації впродовж тижня, а також виконання підрозділами ДСНС завдань за призначенням на сході України.

Також, оскільки наразі на території України здійснюється гасіння 20 осередків загорань на торфовищах Київської, Волинської, Полтавської, Івано-Франківської, Чернігівської, Сумської та Хмельницької областей загальною площею 57 га, голова ДСНС України закцентував увагу керівників територіальних підрозділів на посиленні профілактичної роботи з попередження виникнення пожеж у екосистемах.

"Відповідальність за протипожежну безпеку повинні нести власники земельних ділянок, на території яких є торфовища, лісові масиви. Їм необхідно вчасно проводити чистку лісових насаджень, скошування трави, переорювання землі, що сприятиме зменшенню кількості пожеж у екосистемах", - сказав Чечоткін.

Окрім цього, в ході наради обговорили питання ротації особового складу ДСНС, який наразі виконує завдання за призначенням у Донецькій та Луганській областях, зокрема, у період з 8 по 10 вересня заплановано ротацію особового складу у кількості 171 особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці серпня лише у Київській обл. горіли 30 га торфовищ.