ua en ru

В Україні опублікований закон про присягу членів ВРЮ перед Радою

В Україні опублікований закон про присягу членів ВРЮ перед Радою Фото: члени ВСЮ набувають повноважень після складення присяги

Закон набирає чинності на наступний день після його опублікування

В Україні сьогодні, 3 червня 2015 р., офіційно опублікований закон № 469-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень з питань судоустрою". Документ опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

Закон вносить зміни до законів "Про Вищу раду юстиції", "Про забезпечення права на справедливий суд", якими визначено, що член Вищої ради юстиції складає присягу невідкладно після призначення на посаду перед органом, який його призначив.

Також закон передбачає, що член ВРЮ, який входить до її складу за посадою, невідкладно складає присягу на засіданні Верховної Ради України.

Крім того члени ВРЮ, призначені з'їздом суддів України, набувають повноважень після складення ними присяги на засіданні Верховної Ради України.

Згідно з законом, член Вищої ради юстиції складає присягу такого змісту: "Присягаю сумлінно, чесно і неупереджено здійснювати повноваження члена Вищої ради юстиції для забезпечення формування чесного, високопрофесійного, незалежного корпусу суддів з метою додержання закону та етики в діяльності суддів і прокурорів".

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила цей закон 21 травня 2015 р. За відповідний законопроект № 2860 проголосували 241 нардеп при 226 мінімально необхідних.