ua en ru

Україні потрібно вивозити 800 тис. т антрациту в місяць з окупованого Донбасу, - Вощевський

Україні потрібно вивозити 800 тис. т антрациту в місяць з окупованого Донбасу, - Вощевський Фото: Валерій Вощевський

Крім того, Україні необхідно 1,4 млн тонн вугілля марки Г

Україні потрібно вивозити з неконтрольованої території Донбасу як мінімум 800 тис. т антрациту (вугілля марки "А") в місяць. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив віце-прем'єр-міністр України, голова міжвідомчої групи з питань підготовки до осінньо-зимового сезону Валерій Вощевський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головна проблема - це вугілля марки "А", антрацитної групи, який знаходиться на неконтрольованої території. Нам потрібно вивозити звідти як мінімум 800 тис. тонн на місяць і ще 1,4 млн мінімум марки "Г" вивозити з контрольованої території. З цим простіше, але і з цим теж є проблеми. Є величезна кількість різних за складністю проблем: це і проблеми на вугільних підприємствах, що знаходяться на контрольованій нами території, це проблеми, пов'язані з логістикою, вивезенням з контрольованої території, це, на жаль, проблеми управління цією великою галуззю, проблеми, які є в Міненерго", - сказав Вощевський.

Крім цього, віце-прем'єр-міністр висловив упевненість, що всі проблеми будуть вирішені.

"Є всі підстави вважати, що ми подолаємо ці проблеми", - сказав він.

Нагадаємо, в Україні виникла критична ситуація в енергетичному секторі у зв'язку з браком вугілля. Зокрема, проблема виникла через те, що більшість шахт, які видобувають антрацит, знаходяться на окупованій території Донбасу. Так, 1 серпня Придніпровська ТЕС була зупинена через відсутність палива.