ua en ru

Україні потрібно затвердити стратегію фінансової грамотності, - НБУ

Україні потрібно затвердити стратегію фінансової грамотності. Про це сьогодні журналістам в рамках круглого столу "Створення національного сайту з фінансової грамотності" заявив директор департаменту міжнародних зв'язків Національного Банку України Сергій Круглик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Національний Банк України, які лідер фінансового і банківського сектору взяв на себе ініціативу розробляти Національну стратегію фінансової грамотності. Тому що на сьогодні стратегія фінансової грамотності ще не визначена, тому і нема національного координатора щодо фінсової грамотності, тому нема більш менш чіткої координації між українськими установами із міжнародними організаціями. Перш за все треба визначити стратегію, її затвердити, визначити координатора, а після цього почати роботу в тому числі і використовуючи той інструмент, який сьогодні презентується, а саме національний веб-сайт", - розповів Круглик.

Водночас Круглик не повідомив, коли саме робота над стратегією буде завершена.

"На сьогодні є робоча група, в тому числі Національний банк, який ініціював розробку цієї стратегії і на сьогодні залишається одним з двигунів розробки цієї стратегії", - розповів Круглик.