ua en ru

В Україні потрібно стимулювати зростання народжуваності, - Рабінович

В Україні потрібно стимулювати зростання народжуваності, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович

Нардеп упевнений, що уряд має стимулювати зростання народжуваності, а не урізати соцвиплати для новонароджених

В цілях розвитку країни уряд повинен стимулювати зростання народжуваності, а не урізати соціальні виплати для новонароджених. Таку думку в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Я не знаю, чому перше, що стали знижувати, це допомога по догляду за дітьми. Кожна країна повинна стимулювати розвиток і народжуваність. Це ази державної економіки, навіть етики державної. А у них — "Путін прийде", все треба витратити на війну. Тільки я не зрозумію, де ці літаки, де ці танки і де це все відбувається. Зате в офшорах скупчуються хороші гроші. Тільки кричать, що нам черговий траншик дали. Краще б дітям роздали", — заявив депутат.

Він запевнив, що в разі приходу його партії до влади ситуація зміниться. "Я не хочу псувати настрій собі і людям, але хочу вам сказати одне: у програмі партії "За життя", яку ми запропонували народу, в тих "Ста кроках", які ми представили, це один з найважливіших пунктів – стимулювання народжуваності в країні", — підкреслив Рабінович.

Нагадаємо, на сьогоднішній день соціальна виплата на народження дитини становить 860 грн щомісяця (виплачується протягом 36 місяців).