ua en ru

В Україні за листопад зафіксовано 20 порушень прав журналістів і свободи слова

В Україні за листопад зафіксовано 20 порушень прав журналістів і свободи слова Фото: українські телеканали (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Антилідером став Київ з областю

На неокупованій території України у листопаді поточного року медіа-експерти Інституту масової інформації (ІМІ) зафіксували 20 порушень прав журналістів і свободи слова. Такі дані подає щомісячний моніторинг ІМІ “Барометр свободи слова”.

Зокрема, зафіксовано 7 випадків перешкоджання законній журналістській діяльності. Це менше у порівнянні з попередніми місяцями, але ця категорія порушень залишається найчастішою.

"Найбільше порушували право журналістів на професію у листопаді приватні особи – 13 випадків, правоохоронці та місцева влада – по 2 випадки відповідно", - йдеться у повідомленні.

Також у листопаді зафіксували три випадки побиття журналістів. Постраждали знімальна група програми "Схеми" "Радіо Свободи" під час зйомки прильоту Медведчука до Києва; журналіст у Миколаєві, якого за знімання на вулиці побилиі пограбували; журналаст у Стрию, якому у редакції розсік голову місцевий житель, якому не сподобалася стаття.

Усього у листопаді зафіксовано порушення у дев'яти областях України. Антилідером став Київ з областю, де трапилися 8 випадків, тобто третина усіх зафіксованих порушень.

В Україні за листопад зафіксовано 20 порушень прав журналістів і свободи слова

Нагадаємо, у кінці листопада опублікували звіт, згідно з яким глобальна свобода преси впала до найгіршого рівня з 2000 року за даними з 172 країн світу за 2006-2016 роки.