ua en ru

В Україні призначили пожиттєві виплати шести медикам, які перехворіли на COVID-19

В Україні призначили пожиттєві виплати шести медикам, які перехворіли на COVID-19 Фото: медик (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Фонд соціального страхування призначив пожиттєві виплати для шести медиків після профхвороби на COVID-19. Виплати будуть здійснювати щомісячно.

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Розмір щомісячної виплати для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності й середнього доходу.

Станом на сьогодні фонд призначив щомісячні страхові виплати, пов’язані із захворюванням на COVID-19, для чотирьох медпрацівників, які мають встановлену групу інвалідності:

  • лікаря-анестезіолога з Одеської області, якому було встановлено II групу інвалідності;
  • лікаря-кардіолога з Івано-Франківської області, якому було встановлено II групу інвалідності;
  • лікаря загальної практики сімейної медицини з Волині, якому було встановлено III групу інвалідності;
  • завідувача приймального відділення - лікаря-хірурга з Києва, якому встановлено III групу інвалідності.

Загальна сума страхових виплат, які фонд щомісяця здійснюватиме для зазначених медичних працівників, становить 46 тисяч 245 гривень.

Крім того, Фонд соцстраху призначив щомісячні страхові виплати, пов’язані із захворюванням на COVID-19, для двох медиків, які мають встановлену стійку втрату працездатності:

  • старшого фельдшера - лаборанта клініко-діагностичної лабораторії з Івано-Франківської області, якому встановлено 25% стійкої втрати професійної працездатності;
  • лікаря-терапевта з Полтавської області, якому встановлено 10% стійкої втрати професійної працездатності.

"Загальна сума страхових виплат, які ФССУ щомісяця здійснюватиме для зазначених медичних працівників, становить 2323 гривні", - інформує відомство.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна пояснила, що більшість сімей медиків, які загинули від COVID-19, ще не отримали компенсації, оскільки відбувається тривале розслідування кожного з випадків.

Як писало РБК-Україна, раніше Фонд соцстрахування назвав підставу для страхових виплат медпрацівникам та членам їх сімей - акт розслідування захворювання.