ua en ru

У Кабміні пояснили затримку виплат компенсації родинам загиблих від COVID медиків

У Кабміні пояснили затримку виплат компенсації родинам загиблих від COVID медиків Фото: гроші (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Міністр соціальної політики Марина Лазебна пояснила, чому більшість сімей медиків, які загинули від COVID-19, ще не отримали компенсації. За її словами, відбувається тривале розслідування кожного з випадків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Завершено розслідування 114 випадків. Розслідування проводиться Державною службою з питань праці. З них 35 були визнані як пов'язані з виробництвом, а 79 - не пов'язані", - сказала вона.

За даними міністра, щодо 35 випадків по загиблих медиках - родинам виплатили кошти.

"Міністр заявила, що більшість сімей медиків, які загинули від COVID-19, ще не отримали компенсації, оскільки йде тривале розслідування кожного з випадків", - вказано у повідомленні.

Лазебна зазначила, що по 136 випадках надалі проводиться розслідування.

"Воно тривале - мене не задовольняє, що воно проводиться 2-3 місяці, але ми знаємо проблему. В комісію повинен входити такий професіонал як профпатолог, але їх на сьогодні в Україні одиниці, і це все стримує швидке розслідування", - пояснила глава Мінсоцполітики.

Вона запевнила, що кошти у Фонді соціального страхування є, і уряд готовий виплачувати їх родинам.

Нагадаємо, раніше Фонд соціального страхування назвав підставу для страхових виплат медичним працівникам та членам їх сімей - акт розслідування захворювання.

Як писало РБК-Україна, президент Володимир Зеленський вимагав розробити програму страхування лікарів від COVID-19.

Так, у середині жовтня повідомлялося, що з початку пандемії коронавірусу на компенсації заробітку медикам, хворим COVID-19, уже направили 3,2 млн гривень.