ua en ru

В Україні починають виробництво автомата нового покоління "Малюк"

В Україні починають виробництво автомата нового покоління "Малюк" Фото: автомат "Малюк"

У порівнянні з АК, у "Малюка" значно менша віддача та ним можна керувати однією рукою

В Україні починають виробництво власного автомата нового покоління "Малюк". Про це повідомляє Еспресо.TV.

Згідно з повідомленням, автомат, який замислювався розробниками, компанією "ІнтерПроІнвест", як варіант глибокої модернізації радянських АКМ і АК-74 за схемою булл-пап, після ряду випробувань в реальних умовах і внесення ряду конструктивних змін є самостійною оригінальною конструкцією, за показниками точності, надійності і зручності істотно перевершує вироби Калашникова.

Унікальні характеристики автомата вже зацікавили потенційних споживачів - Міністерство оборони і Національну гвардію України, які вже найближчим часом готові почати випробування "Малюка".
Дослідна експлуатація автомата в окремих армійських підрозділах вже підтвердила високі характеристики і викликала обгрунтований інтерес спецназівців.

Зброя оснащене трьома планками Picatinny для установки додаткових оптичних і механічних пристроїв, зокрема приціли, рукоятки, сошок, а також на "Малюк" кріпиться і глушник, який можна швидко зняти.

В автоматі оптимально використовується енергія порохових газів і застосована конвекційна система відводу тепла від ствола, завдяки цьому ресурс стовбура збільшено більш ніж у два рази порівняно з ресурсом ствола автомата Калашникова.

Автомат уніфікований, оскільки передбачена можливість використання зброї в тому числі лівшею, при цьому ергономічна ручка взведення затвора при стрільбі не рухається, що виключає можливість травмування.

Порівняно з автоматом Калашникова, у "Малюка" значно менша віддача і їм можна керувати однією рукою - знімати із запобіжника, вести вогонь, змінювати магазин і перезаряджати.

Виробництво автомата для військових буде розгорнуто на ДП "Красилівський агрегатний завод", що дозволить розширити продуктову лінійку підприємства і створити нові робочі місця.

Незабаром буде представлена і громадянська версія, що може стати сенсацією серед мисливців і тих, хто хоче гарантувати власну безпеку.

Виробництво цивільного "Малюка" планується розгорнути на потужностях львівського концерну "Електрон".

Нагадаємо, ВСУ займає 25-е місце в рейтингу армій світу.