ua en ru

В Україні почали роботу 76 нових пожежних команд у 2016

В Україні почали роботу 76 нових пожежних команд у 2016 Фото: в Україні запрацювали нові пожежні команди

У населених пунктах утворено 253 добровільні пожежні дружини

В Україні впродовж 2016 року запрацювало 76 місцевих пожежних команд, з яких 13 - в об'єднаних територіальних громадах. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

У населених пунктах утворено 253 добровільні пожежні дружини (з яких 75 - в об'єднаних територіальних громадах) та 22 добровільні пожежні команди (з яких 7 - в об'єднаних територіальних громадах).

"Крім того, на території 5 областей Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Львівської та Тернопільської продовжується реалізація пілотних проектів щодо організації заходів цивільного захисту населення. Минулого року на території цих областей утворено 9 місцевих та 98 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів. Таким чином у цих регіонах вже функціонує 114 місцевих та 360 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів", - повідомляють в ДСНС.

altaltaltalt
Фото: в Україні запрацювали нові пожежні команди

Також у місті Лиман Донецької області відкрили перший в Україні Центр громадської безпеки. Там функціонує не лише місцева пожежна команда, але й служба швидкої медичної допомоги та правоохоронці, завдяки чому громадяни можуть одразу отримати комплексну допомогу, зазначають у відомстві.

Повідомляється, що у 2017 році в Україні планується утворити 271 місцеву пожежну команду та надалі розвивати рух добровольців для гарантування безпеки громадян.

Нагадаємо, піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 1820 вибухонебезпечних предметів у 2017 році