ua en ru

Піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 1820 вибухонебезпечних предметів у 2017 році

Піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 1820 вибухонебезпечних предметів у 2017 році Фото: знешкодження боєприпасів співробітниками ДСНС

Серед вилучених боєприпасів одна авіаційна бомба

З початку року піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснили 345 виїздів, в ході яких вилучили та знешкодили 1820 боєприпасів, у тому числі 1 авіаційну бомбу. Про це повідомляє прес-служба служби України з надзвичайних ситуацій.

Впродовж минулої доби піротехніки ДСНС під час 21 виїзду виявили 170 вибухонебезпечних предметів.

Наразі ДСНС проводить роботи по розмінуванню звільнених територій Донецької та Луганської областей. На Луганщині протягом 17 січня піротехніки обстежили 0,74 га місцевості у Станично-Луганському, Попаснянському, Новоайдарському та Старобільському районах. Було виявлено та вилучено 28 вибухонебезпечних предметів: 6 артилерійських снарядів, 1 мінометну міну та 21 одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

"На Донеччині впродовж 18 січня піротехнічні розрахунки ДСНС вилучили та знешкодили 70 боєприпасів у селі Зайцеве Бахмутського району. Зокрема, 4 артилерійські снаряди калібром 152 мм, 48 одиниць гранат ВОГ 17, 18 артилерійських снарядів калібром 30 мм", - повідомляє прес-служба відомства.

altalt
Фото: знешкодження боєприпасів співробітниками ДСНС

В ДСНС наголошують, що в разі виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати, намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Нагадаємо, на Водохреща в ході купання у водоймах постраждали 2 людини у Черкасах і Дніпрі.