ua en ru

В Україні розпочалася спільна з ЄС операція з контролю кордону

В Україні розпочалася спільна з ЄС операція з контролю кордону Фото: українські прикордонники

Операція з контролю кордону триватиме до 30 листопада

Сьогодні, 4 квітня 2017 року в Україні розпочалася спільна з Європейським союзом операція з контролю кордону. Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ України.

Повідомляється, що з 4 квітня по 30 листопада 2017 року з ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби проводиться спільна прикордонна операція "Кордон-2017".

"В операції візьмуть участь територіальні підрозділи взаємодіючих структур, радіотехнічні частини Повітряних сил ЗСУ, ресурси прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, серед яких Європейське агентство FRONTEX, Місія ЄС EUBAM, Interpol, Europol, аташе з правоохоронних питань і офіцери зв'язку дипустанов іноземних держав в Україні", - йдеться в повідомленні

Основна мета операції - зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, в прикордонних районах і областях. Вона буде проводитися фактично на всій території країни. Під час операції буде проводитися повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону з застосуванням прикордонної (у тому числі безпілотної) авіації, перевірки суб'єктів авіаційної діяльності за межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, які рухаються до кордону, місць накопичення контрабандних товарів та вантажів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луганській області контрабандист перекинувся на "Уралі", втікаючи від прикордонників.