ua en ru

В Україні з початку року було зафіксовано 102 випадки порушення свободи слова

В Україні з початку року було зафіксовано 102 випадки порушення свободи слова Фото: в Україні з початку року було зафіксовано 102 випадки порушення свободи слова (censorship)

З початку року було зафіксовано 6 випадків фізичної агресії щодо журналістів

В Україні з початку 2017 року було зафіксовано 102 випадки порушення свободи слова. Про це свідчать результати мониторинга Інституту масової інформації.

Так, в минулому році за цей же період, зафіксували 108 випадків порушення свободи слова. Крім того, повідомляється, що зафіксовано зменшення рівня фізичної агресії щодо журналістів. За п'ять місяців цього року було 6 випадків побиття і напади на журналістів. За аналогічний період у минулому році було 18 подібних випадків.

Крім того, збільшилася кількість випадків пошкодження майна журналістів. З початку 2017 року відбулося 8 таких випадків, в минулому році - всього один.

В Україні з початку року було зафіксовано 102 випадки порушення свободи слова

Фото: порушення свободи слова в Україні (imi.org.ua)

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що ім'я українського і білоруського журналіста Павла Шеремета, якого вбили в липні 2016 року, висікли на меморіалі журналістам в американському Музеї новин, де відзначені імена представників ЗМІ, які загинули у різних країнах під час виконання профобязанностей.