ua en ru

В Україні з початку року більше трьох тис. дітей стали жертвами злочинів, - Князєв

В Україні з початку року більше трьох тис. дітей стали жертвами злочинів, - Князєв фото: діти з співробітниками Національної поліції (np.gov.ua)

Для захисту дітей 18 липня був підписаний наказ про створення управління ювенальної превенції

В Україні з початку 2017 року 3 тис. 118 дітей стали жертвами злочинів. Про це повідомляє Голова Національної поліції Сергій Князєв в своєму Facebook.

Повідомляється, що вчора, 18 липня, був підписаний наказ про створення управління ювенальної превенції.

"Поряд з іншими державними установами від ефективності роботи цієї служби залежить здоров'я, безпека і часто життя дітей. Тут і протидія та попередження випадків сімейного насильства, і робота з дітьми, які порушили закон, і робота з тими дітьми, які залишилися без батьківського піклування, та розшук дітей", - повідомив Князєв.

На посаду керівника призначена полковник поліції Зуб Лариса, яка понад 10 років очолювала відділ ювенальної превенції в Києві і має освіту психолога.

"Саме цим керівником успішно ініційовано збільшення санкції статті 156 КК" розбещення неповнолітніх, яка передбачала від 3 до 5 років позбавлення волі, а стала від 5 до 8 років. Також вона стала одним із ініціаторів внесення відповідальності в Кримінальний кодекс за використання дітей у жебрацтві", - йдеться в повідомленні.

Превентивна робота з дітьми стає одним з найголовніших напрямків роботи поліції. Ювенальна превенція - підрозділ, який т...

Опубліковано Сергієм Князєвим 18 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже 1 млрд гривень із коштів, які були конфісковані у колишнього президента України Віктора Януковича, підуть на потрібні Національної поліції України.