ua en ru

В Україні можуть запровадити держмоніторинг якості послуг мобільного зв’язку

В Україні можуть запровадити держмоніторинг якості послуг мобільного зв’язку Фото: держмоніторинг якості послуг мобільного зв'язку може з'явитися в Україні (freepik.com)
Автор: Юлия Струк

В Україні можуть запровадити державний моніторинг якості послуг мобільного зв’язку. Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує Верховній раді прийняти за основу відповідний законопроект №4465.

Документ пропонує на рівні закону надати визначення поняття "моніторинг якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку". Він визначає суб’єкт господарювання, який буде уповноважений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, на проведення моніторингу якості таких послуг.

Передбачається посилити державний нагляд (контроль) за додержанням якості послуг мобільного зв’язку, в тому числі шляхом позапланових перевірок.

У комітеті підкреслили, що завдяки законопроекту держава отримає механізм визначення якості мобільного зв’язку.

"Його ухвалення сприятиме забезпеченню громадян якісним мобільним зв’язком та доступом до широкосмугового інтернету. Комітет рекомендує Верховній раді прийняти за основу законопроект щодо моніторингу якості послуг мобільного зв’язку №4465", - вказано у повідомленні.