ua en ru

В Україні можуть створити держхолдинг із виробництва титану

В Україні можуть створити держхолдинг із виробництва титану Фото: Виробництво титану

Об'єднана гірничо-хімічна компанія, що володіє Іршанським і Вільногірським гірничо-металургійний комбінатами, працює над стратегією

Міністерство економічного розвитку і торгівлі вивчає можливість створення холдингової компанії, яка об'єднує державні активи в галузі виробництва титану. Про це міністерство повідомило під час онлайн-конференції у соціальній мережі Facebook, передає УНІАН.

"Мінекономрозвитку вивчає можливість створити титанову холдингову компанію. Поки що ми не маємо усіх відповідей, але невдовзі їх отримаємо", - заявили в міністерстві.

Окрім того, у відомстві зазначили, що об'єднана гірничо-хімічна компанія, що володіє Іршанським і Вільногірським гірничо-металургійний комбінатами, працює над стратегією, а також готується до корпоратизації та проведення міжнародного аудиту.

Нагадаємо, ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", що входить у титановий бізнес Group DF, у першому кварталі 2015 р. збільшило виробництво губчастого титану на 49,6% (з 1523,8 до 2279,9 тонн) і на 36,5% скоротило виробництво товарного титанового шлаку (з 2500 до 1588 тонн).