ua en ru

В Україні можуть розширити допомогу безробітним на період інших карантинів

В Україні можуть розширити допомогу безробітним на період інших карантинів Фото: гроші (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній раді передбачити допомогу безробітним на період інших карантинів. Відповідний законопроект №3010а рекомендують схвалити у другому читанні.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Закон також передбачає право Кабінету міністрів визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Вказано, що під час опрацювання проекту надійшла велика кількість правок, більшість з яких робоча група пропонує врахувати у порівняльній таблиці.

"Члени комітету прийняли рішення схвалити порівняльну таблицю до законопроекту та рекомендують Верховній раді прийняти законопроект №3010а у другому читанні і в цілому", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, на початку листопада народні депутати прийняли законопроект №3010а за основу в першому читанні.

Як писало РБК-Україна, кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в III кварталі 2020 року склала 16 млн осіб, а у віці 15-70 років - 15,9 млн осіб. Кількість безробітного населення у віці 15 років і старше та у віці 15-70 років склала по 1,7 млн осіб.