ua en ru

В Україні можуть з'явитися відповідальні за зарплати за сферами і регіонами

В Україні можуть з'явитися відповідальні за зарплати за сферами і регіонами Фото: Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні можуть з'явитися відповідальні за погашення заборгованості по зарплаті у певній сфері господарювання або регіоні. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати 1 липня.

Прем'єр-міністр зазначив, що в кожному органі влади має бути визначена посадова особа, яка нестиме персональну відповідальність за стан погашення заборгованості у певній сфері господарювання або регіоні.

"Тимчасові комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати мають працювати так часто, як того потребує ситуація. Якщо в регіоні є заборгованість, значить комісія має працювати до отримання належного ефекту: скорочення заборгованості й повного її погашення. Порожні звіти про кількість зібрань і чергових безрезультатних заслуховувань прийматися не будуть. Заходи мають бути рішучими та ефективними", - підкреслив Шмигаль.

Він також доручив усім керівникам центральних і місцевих органів влади, щоб кожен працівник медицини, освіти, культури, спорту та інших бюджетних сфер отримував оплату не пізніше визначених законом термінів.

Керівникам усіх державних підприємств, де є заборгованість із заробітної плати, зобов'язали створити конкретний план дій, заходів та графіків її погашення та надати щомісячні звіти.