ua en ru

В Україні 8-9 травня у святкових заходах візьмуть участь близько 1,5 млн громадян

В Україні 8-9 травня у святкових заходах візьмуть участь близько 1,5 млн громадян Фото: найбільш масові заходи пройдуть у 10 містах

За порядком стежитимуть до 40 тис. правоохоронців

В Україні 8-9 травня у святкових заходах візьмуть участь близько 1,5 млн громадян. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашим аналізом, у масових заходах 8-9 травня візьмуть участь близько 1,5 млн громадян. Найбільш масові заходи будуть у Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Черкасах, Чернігові, Львові, Тернополі та Чернівцях", - заявив Яровий.

За його словами, громадський порядок забезпечуватимуть до 40 тис. особового складу правоохоронних органів. Крім того, будуть залучені 1 тис. військовослужбовців Національної гвардії і близько 2 тис. представників громадських організацій.

Яровий зазначив, що безпосередньо в Києві громадський порядок забезпечуватимуть 5,5 тис. правоохоронців, з них 500 військовослужбовців Нацгвардії, 300 працівників ДАІ, 300 працівників Державної служби охорони та до 1 тис. представників громадських організацій та курсантів академії внутрішніх справ.

Також посилено підрозділи ДАІ, які несуть службу на стаціонарних постах, а також інші підрозділи.

Заступник міністра наголосив, що правоохоронні готові забезпечити громадський правопорядок у святкові дні.

Нагадаємо, на Хрещатику на 9 травня заходів не заплановано.