ua en ru

В Україні локалізують білоруське машинобудування, - Мінрегіон

В Україні локалізують білоруське машинобудування, - Мінрегіон Фото: засідання комісії Україна-Білорусь

Також країни планують створити нові спільні підприємства

Україна і Білорусь мають намір локалізувати підприємства білоруського машинобудування на українській території, а також створити нові спільні підприємства. Про це на засідання міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва заявив очільник Мінрегіону Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

За словами Зубка, країни мають намір співпрацювати у кількох стратегічно важливих напрямках. Ключовими з них є локалізація підприємств білоруського машинобудування на українській території та створення спільних підприємств в Білорусі.

"Всі питання, які обговорювалися під час засідань робочих груп, і все що відображено в протоколі, дасть нам можливість побачити нові аспекти взаємин у транспортній інфраструктурі. Перспективними напрямами нашої співпраці є промисловий комплекс, локалізації виробництва білоруського машинобудування на українській території та створення спільних підприємств в Білорусі", - зазначив Зубко.

Він також заявив, що Україна сьогодні зробила безпрецедентні кроки у напрямку лібералізації портових зборів, спрощення всіх процедур.

"Ми розраховуємо на вихід білоруських вантажопотоків в українські порти", - додав міністр.

Нагадаємо, Україна реалізувала 140 млн дол. від МФО на відновлення водопроводів.