ua en ru

В Україні щороку близько сотні держпідприємств припиняють свою діяльність, - Нефьодов

В Україні щороку близько сотні держпідприємств припиняють свою діяльність, - Нефьодов Фото: Максим Нефьодов (kmu.gov.ua)

В цьому році держсектор був прибутковим завдяки топ-5 підприємств

В Україні щорічно припиняє свою роботу близько сотні державних підприємств. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає "Уніан".

"Держава за 26 років нічого не змогла зробити зі своїми активами, вони тільки смокчуть гроші з платників податків, до того ж, вони потихеньку відмирають - щороку близько сотні держпідприємств припиняють свою діяльність", - сказав Нефьодов.

За його словами, в 2017 році державний сектор в Україні був прибутковим завдяки топ-5 підприємств, які мають сумарний прибуток більше, ніж сектор в цілому.

Нагадаємо, раніше Максим Нефьодов повідомив, що за останні 4,5 року в Україні закрилося близько 300 державних підприємств. "Ручний рівень управління призводить до того, що державні підприємства хронічно збиткові. У нас є окремі перлини, але в середньому все дуже погано. За останні 4,5 року закрилося близько 300 держпідприємств", - сказав Нефьодов.