ua en ru

Україні катастрофічно бракує коштів на оборонну сферу, - Парубій

Україні катастрофічно бракує коштів на оборонну сферу, - Парубій Фото: Андрій Парубій заявив, що виділяється замало коштів на оборонну сферу

Голова ВР підтвердив, що останнім часом через недостатнє фінансування бронетехніка не ремонтується

В Україні бракує коштів на ремонт бронетехніки і загалом недостатнє фінансування оборонної сфери. Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив в ефірі "5 каналу".

Так, спікер парламенту ствердно відповів на запитання, чи може він підтвердити інформацію про те, що бронетехніка останні кілька місяців не ремонтується через брак коштів.

"Так, це правда", - сказав Парубій.


Він також додав, що днями Рада ухвалила новий закон, у якому, крім реконструкції БТРів, передбачено і розробку та виготовлення нової техніки, проте на це поки що бракує коштів.

"Власне, ми прийняли кілька днів тому закон про стратегічне оборонне замовлення, де ми передбачили цілий ряд, не тільки реконструкцію БТРів, які є, а ще й розробку і виготовлення нової військової техніки, інколи просто унікальної, ця техніка не дуже відстає від іноземних зразків. У тому числі, від протитанкової зброї, більш відомої у нас як Javelin, яку ми так давно чекаємо від США. Розробка триває і чекає свого виготовлення. Звичайно, катастрофічно бракує коштів на оборонну сферу", - зазначив голова ВР.

Нагадаємо, у Верхній палаті Конгресу США ухвалили законопроект, що визначає бюджет Пентагону на 2017 рік, в якому передбачена фінансова допомога Україні близько 500 млн доларів на оборонні потреби.