ua en ru

Сенат США схвалив бюджет Пентагону з допомогою Україні у розмірі 500 млн доларів

Сенат США схвалив бюджет Пентагону з допомогою Україні у розмірі 500 млн доларів Фото: Пентагон

У США прийняли бюджет Пентагону, що включає фінансову підтримку України в оборонній сфері

У Верхній палаті Конгреса США прийняли законопроект, що визначає бюджет Пентагону на 2017 рік, в якому передбачена фінансова допомога Україні близько 500 млн доларів на оборонні потреби. Про це повідомляє AFP.

"250 млн доларів можуть бути використані для надання допомоги та підтримки уряду України", - йдеться в тексті постанови.


Зазначено, що є можливість додаткового використання 250 млн доларів за окремим рішенням міністра оборони за погодженням з головою Державного департаменту США. Щоб здійснити вторинне фінансування, представники адміністрації повинні переконати Конгрес, що Україна зробила значні кроки в проведенні структурних реформ" у сфері оборони, у тому числі щодо боротьби з корупцією та підвищенням рівня відповідальності влади.

Однак Нижня палата Конгресу США прийняла схожий законопроект ще в травні, але з меншим фінансуванням, у ньому передбачено близько 150 млн доларів для України.

Тим часом, Ештон Картер висловив надію на те, що Росія приєднається до норм регіональної системи безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, раніше Картер заявляв, що Росія є головною загрозою безпеки США.