ua en ru

В Україні випробовують сценарії гібридної війни, - Грибаускайте

В Україні випробовують сценарії гібридної війни, - Грибаускайте Фото: Даля Грибаускайте (lrp.lt)

У Вільнюсі сьогодні приймуть документ щодо ролі країн у стримуванні російської агресії

Ворожі сили в Україні випробовують сценарії гібридної війни. Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте у ході міжнародної конференції у Вільнюсі, де обговорюються питання світової безпеки, передає "Польське радіо".

Зазначається, що це друга подібна зустріч, організована під патронатом екс-президента Литви Валдаса Адамкуса. У конференції беруть участь політичні та громадські лідери з цілого світу, також з Польщі та України. Під час конференції було також порушене питання безпеки в Україні.

"В Україні ворожі сили випробовують сценарії гібридної війни, згодом вони перетворюються в агресивні випади, спрямовані проти демократичних процесів в країнах Заходу", - наголосила президент Литви.

За словами Грибаускайте, "необхідно допомогти Україні, тому що вона не тільки бореться за свій вибір йти шляхом трансатлантичної інтеграції, але водночас захищає демократичні цінності Заходу".

Відомо, що у ході конференції заплановане прийняття документу щодо ролі міжнародного співтовариства у стримуванні агресії Путіна та визначенні перспектив Росії без Путіна. У зустрічах візьмуть участь політики зі Сполучених Штатів, Німеччини, Франції, Великої Британії, Бельгії, Чехії, Латвії, України, Грузії, Молдови, а також дисиденти з Росії.

Нагадаємо, у середу, 22 серпня, під час виступу на Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі президент Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не прийме "російські кабальні умови", які нав'язує Кремль на окупованих територіях.