ua en ru

Україні та Польщі слід провести спільні заходи для подолання наслідків Волинської трагедії, - Табачник

Україні та Польщі слід провести спільні культурно-історичні заходи для подолання наслідків Волинської трагедії. Про це сьогодні в ефірі "Шустер live" на телеканалі "Інтер" заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"Ту формулу, яку ми сконструювали в 2003 р., "Пробачаємо и просимо пробачення" сьогодні слід змінити на, спочатку "просимо пробачення", і на другому місці "пробачаємо" - наступний крок подолання наслідків Волинської трагедії", - зазначив Табачник.

Так, як приклад міністр нагадав, що у 2003 р. до 60-річчя зазначених подій президенти України та Польщі ухвалили "Спільну заяву "Про примирення в 60-у річницю трагічних подій на Волині", в якій обидва президенти висловлювали глибоке співчуття з приводу трагічних моментів спільного минулого українського і польського народів.

Водночас, на думку Табачника, для вирішення конфлікту навколо подій на Волині в 1943 р. як українська, так і польська сторони мають визнати свою провину в трагічних історичних подіях.

Нагадаємо, у четвер, 20 червня 2013 р., Сенат Польщі ухвалив заяву з приводу 70-річчя Волинської трагедії, в якій трагічні події 1943 р. названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".