ua en ru

В Україні від грипу померло 129 осіб

В Україні від грипу померло 129 осіб Фото: Грип в Україні

Зараз у більшості регіонів України спостерігається спад рівня захворюваності

В Україні з початку епідемічного сезону, з 28 вересня 2015 року, на ГРВІ та грип перехворіли 3 млн 17 тис. 454 людини, зареєстровано 129 летальних випадків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ України.

"Лабораторно підтверджено грип у 24 померлих. Так, 4 летальних випадки зафіксовані у Запорізькій та Київській областях, по 3 - у Донецькій і Черкаській, по 2 - у місті Києві, Одеській та Сумській областях, по одному випадку в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській областях", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз у більшості регіонів України спостерігається спад рівня захворюваності.

Так, за добу в країні зареєстровано 80 тис. 720 звернень за медичною допомогою з причини захворювання на грип і ГРВІ, з них 38 тис. 440 дітей. За 27 січня госпіталізовано 3 430 хворих, з них - 1794 дитини. Серед хворих на грип та ГРВІ 804 медичних працівника.

За даними СЕС, найвищий темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано також у Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях.

У порівнянні з минулими даними, захворюваність іде на спад в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 122 летальних випадків від грипу та ГРВІ.