ua en ru

В Україні за рік зафіксовано понад 150 нападів на медиків

В Україні за рік зафіксовано понад 150 нападів на медиків Ілюстративне фото (РБК-Україна)

МОЗ підписало меморандум з Нацполіцією для забезпечення захисту медпрацівників

В Україні за останній рік було зафіксовано 152 напади на медичних працівників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

Як повідомляється, упродовж 2013-2017 років в Україні було зареєстровано 543 злочини, вчинені проти життя і здоров’я медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків. Троє медиків померли.

"А за минулий рік зафіксовано 152 таких випадки. Насправді ж, дуже часто при легких тілесних ушкодженнях медики не звертаються до правоохоронних органів, тому ця цифра значно більша", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Міністерство охорони здоров’я підписало меморандум про співпрацю з Національною поліцією України для забезпечення захисту медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків та створення безпечних умов їхньої роботи.

В Україні за рік зафіксовано понад 150 нападів на медиків

Нагадаємо, 27 вересня в Києві біля Адміністрації президента пройшла акція "Ніч на Банковій", яка була приурочена солідарності з постраждалими від нападів активістами. Загалом у акції взяли участь близько 300 осіб.

Також РБК-Україна писало, що у Верховній раді розглянуть стан розслідування нападів на журналістів.