ua en ru

В Україні не повинно бути "каст недоторканних", - Вітко

В Україні не повинно бути "каст недоторканних", - Вітко Фото: Артем Вітко

Вітко заявив, що буде підтримувати подання ГПУ по всіх народних обранцях

Екс-комбат добровольчого батальйону "Луганськ-1", народний депутат Артем Вітко прокоментував подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, якого ГПУ підозрює в земельних махінаціях ще на посаді міського голови Харкова. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Еспресо".

Зокрема, Вітко заявив, що буде підтримувати подання ГПУ по всіх народних обранцях, яких правоохоронці підозрюють у корупції.

"Я проти інституту депутатської недоторканності. В нашій країні не повинно бути окремих каст якихось недоторканних. Всі повинні бути рівні перед законом. Ми, нарешті, повинні відійти від самого цього слова "недоторканність" і перейти в розріз нормальних взаємин, коли є закон, є вчинок, є покарання. Я буду голосувати за всі 100% подань від Генеральної прокуратури, оскільки категорично проти самого інституту депутатської недоторканності", - заявив Вітко.

Екс-комбат "Луганська-1" підтримав законодавчу ініціативу президента про ліквідацію недоторканності, яку Петро Порошенко озвучив у своєму виступі, присвяченому Дню Конституції України. Однак політик запропонував парламенту не тільки ліквідувати анахронізм недоторканності, але ввести кримінальну відповідальність за невиконані передвиборчі обіцянки.

"Зараз ми почули слова президента, який говорить про те, що практично всі обіцяли це. Якщо подивитися, будь-яка політична партія обіцяла: "Ми знімемо депутатську недоторканність". Так давайте введемо вже кримінальну відповідальність за невиконання депутатами своїх обіцянок... Скільки вже людей можуть обманювати? Фактично, вважають виборців третім сортом деякі політикани. Обіцяють, нахабно брешуть їм в обличчя і при цьому обіцяють ще більше. Як говориться, - нагадай мені завтра, щоб я тобі ще щось наобіцяв. Якби була хоч якась відповідальність за подібне, то, звісно, ми б мали зовсім іншу ситуацію в країні", - впевнений Вітко.