ua en ru

Україні до 2030 р. необхідно побудувати нову АЕС потужністю 1 ГВт, - Миненерговугілля

Україні до 2030 р. необхідно побудувати нову атомну електростанцію потужністю 1 ГВт. Про це в ході "Українського ядерного форуму-2012: плани і перспективи розвитку атомно-енергетичної галузі" заявив директор департаменту стратегічної політики, інвестицій ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микита Константинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Подальше функціонування діючих атомних енергоблоків, а також будівництво нових передбачено енергетичною стратегією України. Передбачається експлуатація діючих атомних блоків протягом 10 років, з потенційною можливістю продовження ще на 10 років", - зазначив Константинов.

Також базовий сценарій передбачає, що для задоволення попиту на електроенергію необхідно буде побудувати ще одну атомну електростанцію потужністю близько 1 ГВт.

За його словами в 2022 р. необхідно почати будівництво нових енергоблоків на заміну тим, експлуатація яких буде завершена в 2030 р.

Нагадаємо, в Україні на реалізацію інвестпроектів в енергетиці міжнародними фінансовими організаціями в 2011 р. було виділено близько 800 млн дол.