ua en ru

Україні буде збільшено квоти на експорт продукції в країни ЄС, - президент

Україні буде збільшено квоти на експорт продукції в країни ЄС, - президент Фото: експорт української продукції в країни ЄС

Ці переговори щодо інших товарних груп буде продовжено

Президент Петро Порошенко повідомив, що, крім рішення про безвізовий режим із Євросоюзом для громадян, буде збільшено квоти на експорт української продукції в країни ЄС. Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам увечері 23 жовтня.

"Це перший, наголошую, односторонній крок із боку Європейського Союзу на підтримку України", - констатував глава держави.

Президент запевнив, що ці переговори щодо інших товарних груп буде продовжено.

За його словами, також зараз очікується прогрес у питанні макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро, яку Україна має отримати за рішенням ЄС.

Крім того, Порошенко поінформував про домовленості щодо розширення співпраці з Норвегією, а також домовленості щодо багатосторонньої підтримки України, досягнуті під часом його нещодавнього візиту до Брюсселю та Маастрихту.

Нагадаємо, президент Порошенко переконаний, що до проведення Саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 24 листопада 2016 року для громадян Української держави буде запроваджено безвізовий режим із Євросоюзом.