ua en ru

Україна отримає безвізовий режим із ЄС наприкінці листопада, - Порошенко

Україна отримає безвізовий режим із ЄС наприкінці листопада, - Порошенко Фото: Петро Порошенко повідомив дату введення безвізового режиму

Зокрема до проведення Саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 24 листопада

Президент України Петро Порошенко переконаний, що до проведення Саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 24 листопада для громадян Української держави буде запроваджено безвізовий режим із Євросоюзом. Про це він сказав в інтерв’ю українським телеканалам увечері 23 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС, і ми домовились, що на цей Саміт документи будуть готові", - заявив Порошенко.

За його словами, було проведено низку переговорів, під час яких Україна заручилася підтримкою більшості політичних сил у Європарламенті. Йдеться про Європейську народну партію, соціалістів, лібералів і консерваторів, уточнив він.

"Ми маємо абсолютну більшість у Європарламенті щодо ратифікації Угоди про безвізовий режим", - запевнив президент.

Він пояснив, що затримка була викликана розробкою механізму призупинення безвізового режиму для країн. Однак вона пов'язана не з Україною, а з деякими країнами Близького Сходу. Зараз переговори з Україною прискорили розгляд цього механізму призупинення. Мова йшла, зокрема, про суперечку між повноваженням Європарламенту і повноваженнями Єврокомісії.

"Я дуже сподіваюсь, що порозуміння буде знайдено. Наступного тижня буде проголосовано механізм призупинення і буде знайдено компроміс", - розраховує глава держави.

Нагадаємо, президент Порошенко заявив, що безпековий пакет Мінських домовленостей має передувати політичному.