ua en ru

Україні буде складно знизити викиди теплової енергогенерації до 2018 р., - Міненерговугілля

Україні буде дуже складно виконати взяті перед європейським Енергетичним співтовариством взяті зобов'язання по зниженню викидів теплової енергогенерації до 2018 р. буде дуже складно. Про це сьогодні заявив заступник директора департаменту стратегічної політики ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Віталій Коваленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Була ініційована державна цільова (програма), але після багатьох нарад ми її будемо робити міжгалузевої за спільним наказом з Мінекології програму по зниженню викидів теплової генерації. Є дуже великі складнощі, тому що будівництво у сфері очищення займає близько 1,5 року. 80 енергоблоків, з яких будуть йти по винятковим правилами та цим умовам, які надає 80-я директива, їх можна виводити за рамки секторальної програми, і щоб вони працювали опрпеделенное кількість годин, потім орстанавливались, то залишиться близько 60 блоків і до 2018 р. це - дуже важка задача при умові ще обмеженого фінансування, яке на сьогодні є", - заявив Коваленко.

За його словами, фінансування буде йти з декількох джерел: "Є чотири основних джерела. Це тариф, власні кошти компанії, частина екоподатку кредити українських та іноземних банків".