ua en ru

В Україні за 4 роки жертвами домашнього насильства стали більше 28 тис. осіб, - нардеп

В Україні за 4 роки жертвами домашнього насильства стали більше 28 тис. осіб, - нардеп Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Близько 80% з цієї кількості - жінки

За чотири роки жертвами домашнього насильства в Україні стали понад 28 тис. осіб. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За чотири роки послугами цих бригад (бригади, які надають психологічну допомогу, - ред.) скористалося понад 28 тис. жінок, чоловіків і дітей", - повідомила ірина Луценко.

За її словами, 80% з цієї кількості - жінки. Серед чоловіків, які стали жертвами домашнього насильства, як зазначила Луценко, це інваліди, люди похилого віку та учасники АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні набрав чинності новий перелік обтяжуючих обставин при злочинах. Зокрема, з 12 січня скоєні на ґрунті статевої належності або в присутності дитини злочини мають обтяжуючі обставини. Крім того, до таких належать злочини проти осіб з особливими потребами, які страждають психічними розладами або вадами розумового розвитку.

Зазначимо, згідно з документом, злочини щодо колишнього чоловіка або дружини, а також іншого члена сім'ї або близької людини теж мають обтяжуючі обставини.