ua en ru

В Україні за 3 роки затримали 25 іноземців за злочини під час збройного конфлікту, - правозахисники

В Україні за 3 роки затримали 25 іноземців за злочини під час збройного конфлікту, - правозахисники Фото: АТО на Донбасі (twitter.com-nolanwpeterson)

Відомості вказано за даними ГПУ, СБУ, прокуратупи та поліції Донецької та Луганської областей

В Україні за 3 роки затримали 25 іноземців за протиправні дії під час збройного конфлікту на Донбасі. Про це йдеться у звіті Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) під назвою "Плата за війну", розповів правозахисник Олександр Сєдов у ефірі "Громадського радіо".

Так, організація подала офіційні запити до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, прокуратуру та поліцію Донецької та Луганської областей щодо засуджених та підозрюваних іноземців за статтями про теракт, створення терористичної групи чи терористичної організації, воєнізованих або збройних формувань, порушення законів та звичаїв війни, а також найманство.

Так, прокуратура та поліція Луганської області повідомили, що за період з 2014 по 2017 за вказаними статтями громадяни не затримувались, а в управлянні СБУ в Луганській області повідомили про затримання 4 іноземців.

У прокуратурі Донецької області також заявили про відсутність затриманих, а в управлінні поліції в області повідомили про затримання 5 іноземців (1 росіянин та 4 громадянина Азербайджану). Дві людини згодом було оголошено в розшук. Управління СБУ в Донецький області повідомило про затримання 16 іноземців (14 громадян РФ, 1 - Азербайджану, 1 - Узбекистану), 5 з них було оголошено в розшук.

"ГПУ відмовилась надавати інформацію, через те що вона потребує статистичної обробки. На сайті відкритою інформації про засуджених по вказаним статтям немає", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області затримали бойовика з "Чорної сотні".