ua en ru

В Україні за 20 днів з обігу вилучили понад 600 одиниць зброї та 18 тонн вибухівки

В Україні за 20 днів з обігу вилучили понад 600 одиниць зброї та 18 тонн вибухівки Фото: поліція (РБК-Україна)

В Україні вживаються профілактичні заходи по вилученню зброї та вибухівки

В Україні протягом 20 днів з незаконного обігу вилучили понад 600 одиниць зброї та 18 тонн вибухівки. Про це йдеться в повідомленні Національної поліції.

Повідомляється, що в країні з 6 вересня розпочалися профілактичні заходи по вилученню з незаконного обігу зброї та вибухівки. За 20 днів поліція задокументувала 1,9 тис. кримінальних справ, встановила причетних до скоєння 176 злочинів у сфері незаконного обігу зброї.

Крім того, за цей період з незаконного обігу вилучили 672 одиниці вогнепальної зброї, понад 145 тис. боєприпасів і 17, 7 тонн вибухових речовин. У ході посилення заходів із запобігання потрапляння зброї із зони АТО на блокпостах і стаціонарних постах поліція перевірила майже 211 тис. автомобілів і вилучила 441 боєприпас, 6 вибухових пристроїв, 6 одиниць вогнепальної зброї та 1 кг вибухових речовин.

Також повідомляється, що за фактами порушення правил зберігання вогнепальної зброї майже 5 тис. осіб притягнули до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бахмуті на автовокзалі затримали чоловіка з гранатою. Поліція зупинила чоловіка за куріння в забороненому місці, але виявила у нього боєприпас.