ua en ru

Україна та Польща вчасно готуються до проведення Євро-2012, - М.Платіні.

Підготовка України та Польщі до проведення Євро-2012 просувається добре. Про це напередодні сказав президент УЄФА Мішель Платіні в Варшаві напередодні жеребкування кваліфікації Євро-2012. До заяви М.Платіні приєднались генсек УЄФА Джанні Інфантіно та директор турніру Мартін Каллен, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

Зокрема, президент УЄФА наголосив, що вперше Україна і Польща прийматимуть такий важливий турнір з найпопулярнішого виду спорту на планеті. «Тож недарма ми спільно з приймаючими країнами обрали девіз: «Творимо історію разом». І ми дійсно творимо історію чемпіонату Європи. Я надто скромний, щоб говорити, що Україна і Польща творять ще й власну історію, але принаймні в сфері футболу - безперечно. Ми впевнені, що в Україні та Польщі турнір пройде на найвищому рівні», - сказав М.Платіні.

Втім, він відзначив, що УЄФА ще не визначилась з календарем матчів, а також датами та містами проведення чвертьфіналів. На що М.Каллен додав: «Усі чотири міста в Україні та Польщі працюють у відповідності з планом».

Наостанок М.Платіні торкнувся рішення виконкому УЄФА розвести під час жеребкування команди Росії та Грузії, а також Вірменії та Азербайджану - такий крок унеможливить ситуацію, яка виникла в кваліфікації Євро-2008, коли останні дві збірні потрапили в одну групу, а згодом матчі між ними довелося скасувати через нефутбольні причини. «Замість того, щоб створювати проблеми в групі, ми краще одразу попередимо всілякі політичні непорозуміння. Ми не хочемо змішувати спорт та політику, тому, розвівши ці країни при жеребкуванні, прагнемо уникнути політичного напруження», - резюмував президент УЄФА.