ua en ru

Україна на засіданні у Мінську засудила катування заручників в РФ та ОРДЛО

Україна на засіданні у Мінську засудила катування заручників в РФ та ОРДЛО Фото: президент-готель в Мінську, де засідає ТКГ (twitter.com/BelarusMID)

Україна вимагає надати достур до російських тюрем комітету Червоного Хреста

Українська сторона під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 4 квітня, висловила категоричне засудження щодо катувань заручників, що перебувають у полоні в Росії та на окупованій території Донбасу. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Facebook.

"Торкнулися проблеми катувань, сексуальних злочинів в полоні. Ми категорично засуджуємо всі незаконні методи впливу на утриманих, й наполягаємо на доступі МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста) до тюрем на окупованих територіях", - зазначила Геращенко.

Вона також додала, що наступна зустріч в Мінську відбудеться за два тижні. Україна очікує просування в питанні звільнення заручників.

Під час засідання гуманітарної групи і на ТКГ в Мінську українська сторона висловила позицію про готовність передати РФ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 4 квітня 2018 р.

Нагадаємо, українська сторона під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 4 квітня, висловила позицію про готовність передати Росії 23 ув'язнених росіян. Тепер Україна очікує реакції РФ на цю ініціативу.