ua en ru

Україна очікує відповіді від РФ щодо обміну полоненими, - Геращенко

Україна очікує відповіді від РФ щодо обміну полоненими, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Тристороння контактна група обговорила питання обміну полоненими та порушення перемир'я

Українська сторона під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 4 квітня, висловила позицію про готовність передати Російській Федерації (РФ) 23 ув'язнених росіян. Тепер Україна очікує реакції РФ на цю ініціативу, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Facebook.

"Під час засідання гуманітарної групи і на ТКГ в Мінську українська сторона висловила позицію про готовність передати РФ 23 росіян, що знаходяться в українських тюрмах за злочини проти суверенітету і територіальної цілісності України, за злочини, пов'язані з війною, в обмін на українських політв'язнів, що утримуються в тюрмах РФ. Тепер ми очікуємо реакції і відповіді російської сторони на ці ініціативи", - зазначила Геращенко.

Також вона додала, що ключовими сьогодні в Мінську були питання безпеки, щоденне порушення іншою стороною Великодньгоо перемир'я і новий етап звільнення заручників.

Під час засідання гуманітарної групи і на ТКГ в Мінську українська сторона висловила позицію про готовність передати РФ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 4 квітня 2018 р.

"Звичайно, ми піднімали питання і звільнення бранців, що в тюрмах РФ, і з окупованих територій. Тут ми готові до найширшого здорового компромісу, за виключенням неприйнятних позицій, як то звільнення беркутівців і т.д.", - уточнила Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна готова обміняти 20 утримуваних росіян на українських політв'язнів в Російській Федерації та заручників на Донбасі.