ua en ru

Україна зарезервувала право на перегляд умов членства в СОТ

Україна зарезервувала право на перегляд умов членства в СОТ Фото: СОТ

Україна перегляне тарифні зобов'язання у СОТ в період 2018-2020 рр..

Україна має намір протягом 2018-2020 років скористатися правом перегляду тарифних зобов'язань у Всесвітній торговій організації (ВТО). Про це повідомляється на сайті міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

Повідомляється, що для поліпшення системи митно-тарифного регулювання та отримання можливості перегляду тарифних зобов'язань у СОТ в будь-який час протягом наступного трирічного періоду (2018 - 2020 років) Україна зарезервувала відповідне право згідно з угодою між Україною і СОТ.

"Незважаючи на всі позитивні фактори приєднання до СОТ, необхідно констатувати, що в останні роки економічні умови в країні істотно змінилися, відбувся спад виробництва у певних галузях економіки, девальвувала гривня тощо. Крім того, анексія Криму та події на сході України негативно вплинули на умови економічної діяльності та торгівлі, ставить на порядок денний впровадження комплексних економічних реформ і використання всіх наявних механізмів для трансформації економіки України із сировинної на інноваційну", - зазначили в МЕРТ.

Нагадаємо, раніше орган з врегулювання суперечок Світової організації торгівлі (СОТ) вирішив створити групу експертів у спорі за позовом України до РФ, в частині обмеження транзиту через Росію в Казахстан і Киргизстан.