ua en ru

Україна попросила у Британії дозвіл на допит Онищенка

Україна попросила у Британії дозвіл на допит Онищенка Фото: Назар Холодницький розповів про запит до Англії щодо допиту нардепа Олександра Онищенка

Глава САП повідомив, що готовий поїхати в Лондон у разі дотримання необхідної процедури

Україна направмла запит до правоохоронних органів Великої Британії для дозволу на проведення допиту народного депутата Олександра Онищенка в Лондоні. Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"З Спецпрокуратурою не було жодного зворотного зв'язку (з боку Олександра Онищенка у справі плівок, - ред.). Коли почалося це провадження, коли медійна бомба вибухнула, ми не могли не реагувати, і ми дійсно спочатку пропонували, і була узгоджена позиція - ми погодилися з детективами НАБУ і обрали Варшаву спочатку через географічну близькість, як цього хотів Онищенко", - розповів Холодницький.

Зі слв голови САП, потім Онищенко відмовився від зустрічі у Варшаві і запропонував зустріч у Лондоні.

"Ми сказали, що не будемо виконувати забаганки підозрюваного, котрий переховується від слідства. Коли постало питання по суті, я сказав, що ми це виробництво закриємо, якщо Онищенко не дасть конкретних свідчень, тому що щодо тієї скайп-конференції, яка була, були загальні розмови...", - зазначив Холодницький.

Він додав, що представники прокуратури готові поїхати в Лондон, але при цьому необхідно дотримуватися процедури.

"Я не можу просто так взяти квиток на літак і полетіти... Необхідно, щоб ці доводи і та інформація мала силу і доказову базу, ми повинні дотримуватися процедури", - сказав керівник САП.

Нагадаємо, 10 березня НАБУ провело обшуки у Харківському, Дніпропетровському і Полтавському управліннях Державної фіскальної служби у "газовій справі", яку пов'язують з народним депутатом Олександром Онищенком.