ua en ru

Україна заборонила імпорт кормів та зерна з декількох округів Росії

Україна заборонила імпорт кормів та зерна з Сибірського, Північнокавказького та Південного Федеральних округів Росії через поширення захворювання тварин на ящур на цих територіях.

Україна заборонила імпорт кормів та зерна з Сибірського, Північнокавказького та Південного Федеральних округів Росії через поширення захворювання тварин на ящур на цих територіях. Про це повідомила прес-служба Міністерство інфраструктури України.

Ввезення із цієї країни інших вантажів, підконтрольних Державній службі ветеринарної медицини, перевізники мають здійснювати відповідно до ветеринарних вимог щодо імпорту до України об'єктів Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Мінінфраструктури просить перевізників при плануванні перевезень до/з Російської Федерації враховувати зазначену інформацію.

Заззначимо, зараз між Україною і Росією йде якщо не торгова війна, то якась її подібність. Вчора Федерація працедавців України, очолювана українським бізнесменом Дмитром Фірташем, заявила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила в перелік "ризикових" всіх без виключення українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт.

Прогнозний обсяг українського експорту в РФ в другому півріччі поточного року Федерація працедавців України оцінювала приблизно в 8,5 млрд дол. Унаслідок зриву частини контрактів, а також подорожчання і затримки виконання інших експортних операцій, за оцінкою ФРУ, втрати України від описуваних дій російської сторони можуть досягти, залежно від розвитку подій, в 2-2,5 млрд дол. тільки в другому півріччі поточного року.

Проте вже вчора ввечері в Міністерстві доходів і зборів України заявили, що митні пости на кордоні з Росією працюють в штатному режимі.

Сьогодні представник прес-служби Федеральної митної служби РФ Наталія Карасьова заявила, що Росія не блокувала поставки товарів з України і не створювала "ризикові списки" українських підприємств, що імпортують свою продукцію в РФ.

"Ніяких" ризикових списків "у нас не немає", - заявила вона. За словами Карасьової, контроль на митниці відбувається відповідно до законодавства. "Як прописана в митному кодексі Митного союзу перевірка вантажів (огляд 5%), так вона і відбувається", - підкреслила вона.