ua en ru

Україна зайняла 71 місце в рейтингу процвітаючих країн світу

Україна зайняла 71 місце в рейтингу процвітаючих країн світу. Норвегія зайняла перше місце, на другій позиції - Данія, першу трійку замикає Швеція. У рейтингу 2012 року, що складається лондонським Legatum Institute, США вперше не увійшли до першої десятки найбільш процвітаючих країн планети і зайняли 12 рядок.

"США зіткнулися зараз зі складними проблемами зростаючого держборгу, низького економічного зростання, - відзначив глава інституту Джеффрі Гедмін. - В результаті "американська мрія" опинилася під загрозою зникнення".

На четвертій позиції рейтингу - Австралія. За нею в порядку убування слідують Нова Зеландія, Канада, Фінляндія, Нідерланди, Швейцарія. Першу десятку замикає Ірландія. Услід за нею йдуть Люксембург, США, Великобританія, Німеччина, Ісландія, Австрія, Бельгія. Замикають другий десяток Гонконг, Сінгапур і Тайвань, услід йдуть Франція, Японія і Іспанія.

У рейтингу Legatum Institute Україна розмістилася на 71 позиції, пропустивши вперед Ботсвану (70), Колумбію (69) і Парагвай (68). Слідом за Україною йдуть Перу (72), Марокко (73) і Південна Африка (74).

Рейтинг найбільш процвітаючих країн світу оцінює досягнення кожної держави по 8 категоріям. Це - потужність економіки, діловий клімат, ефективність управління, система освіти, рівень охорони здоров'я, безпека і верховенство закону, особиста свобода людини, соціальний капітал. У нинішньому році до рейтингу увійшли 144 країни миру.

Читайте також: Україна в рейтингу Doing Business-2013 злетіла на 15 позицій - до 137 місця