ua en ru

Україна посіла 3 місце у рейтингу країн Східного партнерства щодо реалізації реформ екологічної політики

Україна посіла 3 місце у рейтингу країн Східного партнерства щодо реалізації реформ екологічної політики. Про це повідомляє прес-служба громадської експертної рада при українській частині комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС.

Про ситуацію навколо належного екологічного врядування в контексті європейської інтеграції йшлося на експертній толоці "Оцінка реформ екологічної політики у країнах Східного партнерства", яка відбулася 15 березня 2012 р.

Учасники заходу обговорили стан впровадження реформ екологічної політики в рамках Флагманської ініціативи Східного партнерства з належного екологічного врядування в шести країнах Східного партнерства та проаналізували основні досягнення і прогалини країн у реформуванні екологічної політики в контексті європейської інтеграції.

Було представлено звіт щодо оцінки екологічного врядування в 6-ти країнах Східного партнерства, виконаний в рамках проекту, ініційованого та здійсненого ВЕГО "МАМА-86" спільно з громадськими організаціями Східного партнерства. За даними звіту, у здійсненні реформ щодо належного екологічного врядування серед 6 країн Східного партнерства Україна посіла 3-тє місце. Лідерство у цьому напрямку належить Молдові, а країною з найгіршими результатами стала Грузія.

Експерти надали фахові рекомендації щодо прискорення у цих країнах приведення екологічної політики у відповідність до законодавства і практик ЄС, зокрема, у питаннях забезпечення доступу до інформації, здійснення екологічних оцінок, а також залучення громадськості до прийняття рішень в природоохоронній сфері.

Нагадаємо, в пілотному рейтингу євроінтеграції країн Східного партнерства Україна також посіла третє місце після Молдови і Грузії.