ua en ru

Україна закупить 2,2 млрд куб. м російського газу до кінця місяця

Україна закупить 2,2 млрд куб. м російського газу до кінця місяця фото: міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин

Міністр зазначив, що зараз російський газ дешевше європейського, тому пропорція може зміститися на його користь

Україна планує закупити 2,2 млрд куб. м російського газу до кінця жовтня. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закупити від РФ ці 2,2 млрд куб м газу плануємо максимально швидко. Щодня ми отримуємо за 110-115 млрд куб м газу від Газпрому. До кінця місяця цей обсяг буде закачаний", - повідомив міністр.

Глава Міненерго додав, що подальші закупівлі будуть залежати від споживання. При цьому, за його словами, в ПСГ накопичено більший об'єм газу, ніж у такий же період у минулому році.

"На даний момент споживання йде трохи вище, ніж план", - зазначив він.
Міністр також висловив думку, що НАК "Нафтогаз України" буде балансувати закачування газу, здійснюючи її по європейському напрямку, і по російському.

Міністр зазначив, що зараз російський газ обходиться дешевше європейського, тому пропорція при закупівлях може зміститися в його користь.

"Зараз російський газ дешевше, тому пропорція до цього року (30% на 70% на користь європейського) може змінюватись, але точно не більше 50% (російського газу)", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, 20 жовтня НАК "Нафтогаз України" перерахував ще 136 млн дол. за постачання російського газу.