ua en ru

Україна зацікавлена в якомога ширшому тимчасовому застосуванні УА з ЄС відразу після її підписання, - Кожара

Україна зацікавлена в якомога ширшому тимчасовому застосуванні угоди про асоціацію з Європейським Союзом відразу після її підписання. Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час зустрічі "Ялтинська європейська стратегія" (YES), передає кореспондент РБК-Україна.

"Активна робота щодо реалізації окремих положень угоди вже зараз ще до її підписання дозволить нам нарощувати динаміку позитивних перетворень у процесі її імплементації. Тому українська сторона зацікавлена в якомога ширшому тимчасовому застосуванні угоди відразу після її підписання та ратифікації Верховною Радою України та Європейським парламентом. Така можливість суттєво підвищує додану вартість домовленості і не робить їх заручником тривалих процедур", - зазначив Кожара.

Він також додав, що Україна сподівається, що на саміті у Вільнюсі оцінять кроки, які вона вже зробила щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

"Ми очікуємо також, що в рамках Вільнюського саміту буде констатовано наш прогрес у виконанні дій з лібералізації візового режиму з ЄС. Ми докладаємо значних зусиль для того, щоб безвізовий режим з ЄС став реальністю вже у найближчій перспективі", - додав Кожара.