ua en ru

Україна зацікавлена у розвитку торгівлі з США та співпрацею з СОТ, - В.Цушко

Основними напрямками економічного співробітництва між Україною та США, які потребують поглиблення та активізації, належать розвиток двохсторонньої торгівлі, співробітництво у рамках Світової організації торгівлі (СОТ), лібералізація доступу українських товарів на внутрішні ринки США, захист прав інтелектуальної власності, реформування податкової системи України та співпраця у інвестиційній сфері. Про це заявив міністр економіки України Василь Цушко під час відкриття третього спільного засідання Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Нашим пріоритетом є розширення системного діалогу між Україною та США", - зокрема, зауважив він.
"Діяльність Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій відіграє важливу роль у зміцненні торгово-економічного співробітництва між нашими країнами. Пріоритетами роботи ради ми вважаємо підтримку та розширення системного діалогу між державними структурами наших країн та пошук шляхів для подолання існуючих проблем", - додав міністр.
У засіданні ради також взяли участь заступник Торгівельного представника США в Україні, посол Міріам Сапіро, надзвичайний та повноважний посол США в Україні Джон Ф.Тефт, заступник міністра економіки України Василь Мармазов, представники інших міністерств та відомств України та США.
Нагадаємо, за об'ємами прямих інвестицій (1,2 млрд дол. США) до економіки України США займає 10 позицію серед країн світу.