ua en ru

Україна за 8 місяців 2013 р. експортувала в Грузію сільгосппродукції на 175 млн дол

Україна розширить інвестиційне партнерство з Грузією в аграрному секторі. Це буде сприяти нарощуванню експорту вітчизняної сільгосппродукції на грузинський ринок. Поки ж динаміка експорту залишається позитивною. І за 8 місяців Україна збільшила поставки сільгосппродукції в Грузію на 22%. Про це йшла мова сьогодні на зустрічі заступника міністра аграрної політики і продовольства Валерія Давиденко і міністра сільського господарства Грузії Шалва Піпія.

"Грузія залишається для України стратегічним партнером в торгівлі сільгосппродукцією. І кожен рік ця динаміка зростає. Так, за 8 місяців 2013 р. Україна експортувала до Грузії продукції АПК на 175 мільйонів доларів. Це на 22% більше, ніж у минулому році", - наголосив Давиденко.

Заступник міністра зазначив, що цей показник можна значно збільшити. Для цього Україна запропонувала грузинській стороні розширити інвестиційне партнерство в аграрному секторі. Крім того, Україна планує збільшити поставки вітчизняної харчової продукції, зернових і продукції тваринництва в Грузію.

У свою чергу, грузинська сторона висунула пропозицію зменшити перешкоди при поставці цитрусових в Україну. Учасники зустрічі домовилися пришвидшити підписання необхідних фітосанітарних договорів.

"Таке активне співробітництво з Україною в аграрному секторі дуже важливо для Грузії. Адже Україна залишається для Грузії одним з основних партнерів і постачальників продовольства. Тому ми маємо намір максимально сприяти розвитку двостороннього співробітництва", - підкреслив Шалва Піпія.

Нагадаємо, що раніше глава Мінагрополітики Микола Присяжнюк заявляв, що Грузія є одним з ключових ринків збуту української овочевої продукції. Також Уряд Грузії зверталося до України із запитом на придбання продовольчої пшениці.