ua en ru

Україна за 8 міс. 2012 р. скоротила обсяг закупівлі газу в "Газпрому" майже в два рази - до 16 млрд куб м, - Бойко

Україна в січні-серпні 2012 р. закупила в "Газпрому" 16 млрд куб м газу, що майже в два рази менше, ніж в 2011 р., і заощадила майже 1,8 млрд дол. за рахунок зменшення його споживання. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості країни Юрій Бойко на засіданні комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля).

"За рахунок реалізації заходів щодо зменшення споживання природного газу вдалося істотно зменшити закупівлю дорогого імпортованого природного газу. Так, за 8 міс. обсяги закупівлі склали 16 млрд куб. м, що майже в два рази менше в порівнянні з торішнім показником. Це дало можливість залишити в економіці України майже 1,8 млрд дол.", - сказав міністр.

Він відзначив, що подальше формування та удосконалення ринків енергоресурсів (передусім ринку природного газу і ринку вугілля), а також забезпечення їх ефективної взаємодії - ключові завдання міністерства на наступний рік. Пріоритетами стратегічного розвитку ПЕК до 2013 р. є в першу чергу забезпечення зростаючих потреб національної економіки, бюджетної сфери та населення в енергоресурсах, підвищення енергоефективності економіки, залучення інвестицій та покращення фінансово-економічного стану підприємств ПЕК, зазначив Бойко.

Зазначимо, за даними "Укртрансгазу", Україна за січень-серпень 2012 р. скоротила імпорт газу на 34% - до 21,5 млрд куб. м