ua en ru

Україна виступає за дипломатичне врегулювання конфлікту у Сирії, - Янукович

Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання сирійського конфлікту. Про це Президент України Віктор Янукович заявив, виступаючи на загальних дебатах 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Президента України.

"Україна простягнула руку допомоги сирійському населенню, надаючи допомогу через механізми ООН. Сьогодні ж закликаємо усю міжнародну спільноту долучитися до цієї гуманітарної місії", - сказав Янукович.

"Не має виправдання кровопролиття та страждання цивільного населення - жінок і дітей, понад півтора мільйонів біженців і внутрішньо переміщених осіб, десятків тисяч громадян іноземних держав, які опинилися в зоні небезпеки. Маємо зробити все від нас залежне, щоб вгамувати біль, якнайшвидше локалізувати та загоїти відкриту рану цього конфлікту", - підкреслив Президент.

За його словами, Україна вітає розроблений Росією та США план щодо передачі під контроль міжнародної спільноти арсеналів сирійської хімічної зброї та їх подальшого знищення.

"В Україні переконані, що успішна реалізація згаданого плану дає надію на локалізацію конфлікту, залишає простір для політико-дипломатичного врегулювання", - зазначив Янукович.

Він підкреслив, що сьогодні на часі активізація формування максимально широкої платформи, яка дозволить шляхом переговорів у багатосторонньому форматі знайти політичне рішення для відновлення миру і стабільності в Сирії.