ua en ru

Україна перемогла у останній гонці чемпіонату Європи з біатлону

Україна перемогла у останній гонці чемпіонату Європи з біатлону Фото: Підручний, Прима, Варвинець і Журавок

Українська команда завоювала золото у змішаній естафеті

Українська команда у складі Юлія Журавок, Ірина Варвинець, Артем Прима та Дмитро Підручний перемогла у змішаній естафеті, яка завершила чемпіонат Європи з біатлону в італійському Ріднау.

Журавок завершила перший етап на 13 місці з 30-секундним відставанням від лідируючої Німеччини. Варвинець на другому етапі ідеально відпрацювала обидва вогневі рубежі і підняла команду на третє місце. На перше місце України вивів Артем Прима на третьому етапі.

На останньому етапі відбулось протистояння збірних України та Росії. Різниця між командами була всього в п'ять секунд, але Підручний відстрілявся з шести патронів, а Логінов - з восьми. Українець пішов з перевагою в 16 секунд. Трійку призерів гонки замкнули норвежці.

Загалом це третя медаль України на чемпіонаті Європи. Раніше Ірина Варвинець виграла золоту медаль в спринті і срібло - у гонці переслідування.

Наступним стартом у біатлоністів будуть Олімпійські ігри, які пройдуть з 9 по 25 лютого в Пхенчхані.

Нагадаємо, українці Артем Прима і Дмитро Підручний фінішували на п'ятому і восьмому місцях відповідно в спринтерській гонці на 10 км в рамках чемпіонату Європи з біатлону, який відбувся в італійському Ріднау.